Lavendar Flying Butterfly

söndag 26 februari 2012

Ända sedan innan jul har jag gått och väntat på ett mönster som bloggerskan med bloggen Little Woollie lovat att lägga ut! När det sedan äntligen kom så satte jag fart och gjorde dessa underbara rutor. Mönstret på "Polka dot square pattern" hittar du här!
Helt underbart roliga att virka, de blir ganska stora (ca 10 x 10 cm) med det grova bomullsgarn jag använt.
Vad det ska bli visar jag vid senare tillfälle!

torsdag 23 februari 2012

Delad garnglädje är dubbel garnglädje!

 För ett tag sedan hade jag ett inlägg om garn som jag köpt till vrakpris. När jag handlade garnet tänkte jag naturligtvis på min bästaste virkkompis och köpte ännu lite mer! Lite skumma färger var det på garnerna jag köpte, men till så fantastiskt pris så kan man ju låta fantasin flöda och tänka ut något roligt att virka ändå - en solig pläd kanske..... I dessa härvor är det ju hela 6 hg garn totalt, så man kommer ju en bit. Slängde med en hemmagjord virknål i paketet också, kanske roligare än bra - jag vet inte riktigt.....

Ett fint kort hittade jag också! Min virkande vän (det var hon som började och fick in mig på denna tvivelaktiga bana!!!!) och jag har känt varandra läääääänge nu och vänskapen håller i sig. Nu börjar vi väl kunna se fram emot att bli som de fina tanterna på bilden - det finns tråkigare sätt att fördriva sin pensionstid på än att sitta på café och virka!!!! Men än så länge är det en bra bit dit och jag hoppas kunna få se något fint av garnerna ovan på Fru Inez virkblogg innan vi blir pensionsmässiga!!!!!

söndag 19 februari 2012

Pärlpyssel!

 Nu ska det för ovanlighetens skull bli något annat än virkning här på bloggen! Drabbades av ett akut behov av färg (vilket jag väl i och för sig har i min virkning också) och plockade fram glaspärlor och annat kul! Det blev ett långt och färgglatt halsband med lite roliga metallpärlor inblandat!
 En och annan trollslända har smugit sig in i halsbandet!
Så här färgglad ska jag vara nästa vecka, för då är jag ledig! 
Ha en skön söndag!

måndag 6 februari 2012

Pimpade virknålar!

 Har roat mig med att piffa till mina virknålar lite med hjälp av cernitlera. Man blir glad när man ser dessa pigga, prickiga virknålar instuckna i något färgglatt garnnystan! Det är härligt med färg!
 Har stämplat nålens storlek i leran eftersom jag drog leran så långt ner på skaftet att det inte längre syns vilken storlek det är.

torsdag 2 februari 2012

Virkade bomullsplädar!


Här går jag och köper YLLEgarn för en halv förmögenhet och det enda jag längtar efter är att virka fler BOMULLSplädar. Ibland kan man undra lite över hur man är funtad.............................................