Lavendar Flying Butterfly

fredag 30 september 2011

Virkat överdrag till pianopallen!

När jag skapar saker vill jag gärna se en funktion med den färdiga "produkten" och därför blir ju allt från fotpallar & pianopallar till gungstolar "invirkade" på olika sätt. Maken börjar bli orolig för att det ska bli som bilden längre ner i vänstermarginalen på bloggen; ett hem som är totalt invirkat i minsta detalj! Riktigt så långt har det inte gått än......
Här är det pianopallen som fått färgglada mormorsrutor i restgarn!

fredag 23 september 2011

Virkade stjärnor!

Jag älskar att virka stjärnor! Kan inte riktigt förklara varför, men jag har virkat stjärnor i alla möjliga storlekar och färger. Här kommer några bilder!

Stjärnor som underlägg till glas och muggar

Kuddstjärnor


torsdag 22 september 2011

Garn på Liseberg!

För några helger sedan fyllde sonen år och det firades på Liseberg. Eftersom jag inte är så äventyrlig av mig vad gäller berg-och-dalbanor och liknande så blir det alltid mycket väntan för mig under besök på nöjesparker. Lyckan blev ju därför total för mig när hela Liseberg var fyllt av hantverkare som stod och sålde saker. Jag köpte detta heeeeeeeelt underbara garn och min dag var räddad!

Garnet heter Unisono och är dyrt som skrutt! Fast väl värt pengarna tror jag..... 100% merinoull som är behandlad med Aloe Vera och Jojoba och är mjukt som silke! Kvinnan jag köpte av har nätbutik som du hittar här, Karmagarn. Där kan man beställa detta underbara garn om man vill!

Det blir nog ytterligare en i raden av sjalar med kärleksknutar!

tisdag 13 september 2011

Virkade armband

Jag har älskat pärlor av alla slag ända sedan jag var liten! Jag har kvar lådor med pärlor som jag som liten färgsorterat exakt ton i ton i regnbågens alla färger. Passionen för pärlor har väl inte direkt avtagit, men som vuxen tycker man ju kanske om lite andra saker än man gjorde som barn. Nu har jag slagit ihop passionen för pärlor med min virkning och då blev resultatet några armband med pärlor och knäppta med knapp.

fredag 9 september 2011

Randig filt

Ett av de roligaste virkprojekt jag gjort (och ett av de första) är denna randiga filt, den virkar sig nästan själv!!! Jag gjorde den i julas och plöjde samtidigt alla boxar av den gamla hederliga tv-serien "Huset Elliot".
Mönstret hittar du här! Tänk bara på att om du lägger upp 250 maskor som i mönstret så blir filten vääääääldigt lååååååååååång!!!! Hade jag varit en mer erfaren virkerska så hade jag nog nöjt mig med hälften! 250 maskor blir lika brett som en dubbelsäng!

fredag 2 september 2011

Virkad isbjörn!

När jag köpte tidningen 101 nya idéer nr 1 2011 så fanns en bedårande amigurumi-isbjörn där. Jag är inte direkt amigurumitypen, men isbjörnen var så söt! Jag beslutade mig för att göra den i ett ganska tjockt ullgarn som jag hade liggande. Jag tyckte dock att kroppen i mönstret var lite oproportionerlig, så jag hittade en annan kropp som jag provade att virka och det fungerade fint tillsammans med isbjörnens huvud.

Kroppen som jag hittade är en "muminkropp" som finns hos crochetamigurumi, mönstret finns här! Jag kunde som vanligt inte låta bli att ändra en del, men det här mönstret fungerade som ett bra grundmönster!